Logo VMK, voor facebookimplementaties

Terugblik Incubate in het Veemarktkwartier

Het FAXX-gebouw was dit jaar het hoofdkwartier van Incubate Festival for Independent Culture. Naast de officiële opening van het festival gebeurde er van alles op, rond en zelfs onder het gebouw. En dat trok veel bekijks. Tijdens de performance “Wineke Works with Wooden Shjips” werd het zelfs zo druk dat niet iedereen meer binnen kon komen.

Ook hebben we een week lang kunnen genieten van muzikale uitspattingen van voorbijgangers op de piano van “Play Me I’m Yours,” die Studio VMK sponsorde aan het festival. Niet alleen Studio VMK maar ook vele anderen uit het Veemarktkwartier sponsorden een piano. Met als hoogtepunt de piano van Villamedia, die virtueel te bespelen was!

In het FAXX-gebouw was het volgende te doen en te zien tijdens Incubate;

Redecorators
Elke dag gecomponeerde muziek die eens op een andere plek dan de saaie concertzaal gespeeld wordt. Met: Battle of the Recorders / Battle of the Blokfluit, Elke Meirsman, Nadar, Santiago Lascurain, ReAcct en uiuiui koo.

Wineke works with Wooden Shjips
Een concert van de psychedelische rockband Wooden Shjips, in samenwerking met de videokunstenares Wineke Gartz. Deze combinatie van improvisatie met beeld en geluid was alleen op Incubate te zien. Doordeweeks toonde Gartz er een installatie.

Open Source Radio - Inculeaks
Er werd zeven dagen per week 24u per dag radio gemaakt. Met veel live presentatoren, waaronder de bekende Tilburgse radiopiraat Penny Witteveen, en presentatoren van Kink.fm.

Open Source Expo
Meer dan honderd mensen presenteerden tijdens het festival hun eigen kunstwerken op Incubate. Alle soorten werk werden toegestaan. De Expo was gratis te bezoeken. Er is door Incubate niet geselecteerd op kwaliteit, alleen zijn de werken door Incubate in de ruimte geplaatst, zodat er een duidelijk overzicht ontstaat.

Press lounge
Het Incubate Festival trekt jaarlijks veel pers. Dit jaar brcht de pers verslag uit vanuit Studio VMK over alle hoogtepunten van het festival. Dit betekent dat tijdens het festival de 40+ journalisten die het festival bezoeken in Studio VMK terecht kunnen om hun werk te doen.

Hieronder ziet u een filmpje dat gemaakt is tijdens de opening van het Incubate Festival 2011 in het FAXX-gebouw, in de Open Source Expo.

 

Let op: het hierboven genoemde programma is slechts het programma van Incubate dat zich in het FAXX-gebouw afspeelde. Incubate speelde zich af op een groot aantal locaties in (de binnenstad van) Tilburg en omgeving van 12 tot en met 19 september.

 

Quote van de Maand

"Imagination is more important than knowledge" (Albert Einstein)

Relevante websites

Clustergebouw DePLINT
Poppodium 013
Kunstprojecten SEA Foundation
Clustergebouw VillaMedia
Broedplaats Duvelhok
Stadsbrasserie Dudok
Muziekcafé Extase
Theater MIDI
Talentencentrum R-Newt
ICT cluster Faxx 2.0
Creatief cluster Carré
top

Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

  • EFRO
  • OP-Zuid
  • Rijk
  • Provincie Noord-Brabant