Logo VMK, voor facebookimplementaties

Upcoming in VMK: Red Sun Media


VMK ondernemer André Badjebeir (24) timmert hard aan de weg met zijn audiovisueel bedrijf Red Sun Media. Als onderburen van André in het Faxx gebouw, weten we hoe ontzettend hard hij werkt om verfrissende video's te maken voor zijn klanten en voor zijn eigen project: FreshVids, een fris cultureel videoblog voor Brabant. Daarbij maakt hij de komende dagen ook nog eens een aantal filmpjes over Playgrounds op verzoek van Studio VMK. Redenen genoeg voor een vraag-antwoord interview. 
 
Kun je jezelf even voorstellen?
Ik ben André Badjebeir. En ben nu exact een jaar aan het ondernemen als filmmaker, onder de naam Red Sun Media. Momenteel werk ik met drie stagiaires, als team werken we vooral in opdracht van andere bedrijven, vooral in de creatieve industrie.
 
Vertel eens wat meer over wat je gaat filmen op Playgrounds
Met mijn videoblog FreshVids.nl cover ik dit jaar Playgrounds. We willen praten met grote namen uit de internationale industrie als Buck en Tokyo Plastic, maar ook met het Tilburgse Spread Motion. Als cameraman, geloof ik dat de afterparty, met een sterke line-up, een lust voor het oog gaat worden, dus daar zijn we uiteraard ook bij! 
 
Wat heb je zoal aan AV producties gemaakt en voor wie?
Ik heb meerdere AV - producties gemaakt samen met Magma Media en met Victor-Zorro, twee bedrijven waar ik graag mee werk. We maakten bijvoorbeeld samen drie video's voor de Universiteit van Tilburg, waaronder deze.
 
Op welk product ben je het meest trots? 
Echt trots ben ik juist op de kleine producties. Culturele opdrachtgevers zoals l'Avventura, dansgezelschappen als Vloeistof of een lokaal talent waar mijn team en ik een item over schieten voor freshvids.nl. Naar die opdrachten kijk ik met liefde naar terug. Als ik echt moet kiezen wordt het deze productie. Het verenigt mijn autonoom denken als VJ, ik ben namelijk VJ onder de naam Red Sun Visuals, en het maken van een promo. De muziek is leidend en brengt je, bijna als vanzelf, richting een audiovisueel eindproduct.
 
Hoe kom je tot een concept van een video?
Aftasten en goed luisteren naar je opdrachtgever werkt vaak het beste. Na een eerste gesprek doe  ik onderzoek naar de mogelijke locaties en schrijf ik een passend concept. Daarmee probeer ik de inhoud en het beeld met elkaar te verweven. Ik probeer een bepaalde snelheid mee te geven aan de onderwerpen die ik vastleg, met de tijdsgeest van nu. Ik gebruik het draaiboek als een handvat. Vooral als je aan nieuws items of aan een registratie van een evenement werkt, weet je nooit precies wat er komen gaat en moet je kunnen anticiperen. Werken met voorbeelden en op tijd vragen of de koers die je vaart past bij wat de opdrachtgever voor ogen heeft, vind ik ook erg belangrijk.
 
Wat is het leukste aan je beroep?
Het leukste aan mijn beroep blijft dat het elke dag anders is. Ik spendeer veel uren op kantoor. Maar ik ben er ook vaak op uit, daar geniet ik enorm van. Sta ik het ene moment met een camera bij Into the Great Wide Open op Vlieland, doe ik de volgende dag een VJ-set in Apeldoorn en ben ik op dezelfde avond te vinden in het MIDI Theater om weer te VJ'en tot de laat in de nacht. Ik sta niet stil en dat is het leukste eigenlijk wel.
 
Kun je aangeven wat volgens jou de kracht van het Veemarktkwartier is?
De kracht van het gebied is dat ik binnen een straal van 10 meter omgeven wordt door talent... Dus kan ik een productie zo ingewikkeld, esthetisch en conceptueel maken als nodig is om een sterk product neer te zetten. Dat proberen we elke dag een beetje meer te doen.
 
Item Playgrounds

Red Sun Media maakte op verzoek van Studio VMK een aantal video reportages tijdens Playgrounds, voor het video magazine FreshVids. Bekijk onderstaand de eerste over de meet & greet van VMK ondernemers met Matt Lambert (Dielamb) en Sam Lanyon Jones (Tokyo Plastic).Quote van de Maand

"Imagination is more important than knowledge" (Albert Einstein)

Relevante websites

Clustergebouw DePLINT
Poppodium 013
Kunstprojecten SEA Foundation
Clustergebouw VillaMedia
Broedplaats Duvelhok
Stadsbrasserie Dudok
Muziekcafé Extase
Theater MIDI
Talentencentrum R-Newt
ICT cluster Faxx 2.0
Creatief cluster Carré
top

Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

  • EFRO
  • OP-Zuid
  • Rijk
  • Provincie Noord-Brabant