Logo VMK, voor facebookimplementaties

Welkom!

Welkom op de website van het Veemarktkwartier, stadszone voor creatie en innovatie.Hier vindt u nieuws over activiteiten en ontwikkelingen in het gebied.

Klik hier voor het meest recente nieuws over de gebiedsontwikkeling in het Veemarktkwartier.

Featured Nieuwsbericht

Expo Departures: The Black Ink Works van Constin Chioreanu - Gust van Dijk

10-04-2014 16:00

Locatie: SEA Foundation
Organisatie: SEA Foundation i.s.m. Roadburn Festival
Datum: 10 april 2014 - 17 mei 2014

Met trots presenteert Stichting SEA in samenwerking met Roadburn Fetstival “Departures: The Black Ink Works van Constin Chioreanu”, een exclusieve solo expositie bij Project Space Tilburg – Gust van Dijk.

De Roemeen Constin Chioreanu is al meer dan een decennium lang verantwoordelijk voor de creatie van albumhoezen. Hij begon met het illustreren van zijn eigen banddemo's en werd daarbij beïnvloed door de omstandigheden in het postcommunistische Roemenië waar Metal tot ongewenste muziek werd verklaard. Tot in het midden van de jaren '90 hadden de metalfans in Boekarest geluk als ze ergens bootleg cassettes vonden met slecht gekopieerde hoesjes. Chioreanu begon in die tijd met het vervaardigen van zijn eigen albumhoezen voor onder andere deze illegale kopieën waarbij hij Heavy Metal Magazine, het enige heavy metal-muziekblad van Roemenië, als referentie gebruikte.

Hij werkt onder andere voor bands als Darkthrone, Ulver, Triptykon, At the Gates, Neurosis en Opeth. Vandaag de dag staat hij bekend als een van de meest getalenteerde grafisch ontwerpers in de niche van de avant-metal en dark-psychedelica. Of de beelden die hij maakt nu verontrustend, provocatief of betoverend zijn, stuk voor stuk tonen ze grote finesse, gevoeligheid en diepte.
 

Kantoortijden

Ma t/m do 09:00u tot 15:00u *
Of bel voor een afspraak op een ander moment *
wybertjeverrassing

Studio VMK

Studio VMK
Tivolistraat 6-01
5017 HP Tilburg
013-7112350
vmk@veemarktkwartier.nl wybertjeverrassing
top

Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

  • EFRO
  • OP-Zuid
  • Rijk
  • Provincie Noord-Brabant