Logo VMK, voor facebookimplementaties

Welkom!

Welkom op de website van het Veemarktkwartier, stadszone voor creatie en innovatie.Hier vindt u nieuws over activiteiten en ontwikkelingen in het gebied.

Klik hier voor de laatste stand van zaken rondom de gebiedsontwikkeling in het Veemarktkwartier.

Featured Nieuwsbericht

Dag van de Bouw goed bezocht

15-06-2015 12:05

Ruim honderd mensen kwamen zaterdag 13 juni kijken hoe de nieuwbouw in het Veemarktkwartier vordert. Ze konden zien dat De Plint al aardig opschiet en dat het nieuwe kantoor van Avec en enkele andere bedrijven steeds meer vorm krijgt. De bouwplaats was te bezichtigen vanwege de Dag van de Bouw.

Verreweg de meeste bezoekers waren toekomstige gebruikers van de bedrijfsgebouwen. Vaak samen met familieleden kwamen ze kijken naar de plek waar ze vanaf oktober komen te werken. “De betrokkenheid van de toekomstige gebruikers is heel groot”, zegt Rob Crul, projectontwikkelaar bij Van de Ven Bouw en Ontwikkeling.

Maar ook toevallige passanten passeerden het bouwhek, dat vanwege de Dag van de Bouw wijd open stond. Net als mensen uit de directe omgeving, die benieuwd waren hoe dit stukje binnenstad eruit komt te zien. “Iedereen vindt dat de buurt ermee opknapt”, zegt uitvoerder Wim Colijn.

Rood-witte linten
De bouwplaats was voor deze gelegenheid keurig opgeruimd. Rood-witte linten schermden gedeeltes van de nieuwbouw af waar bezoekers vanwege de veiligheid niet mochten komen. Na afloop kon iedereen een gratis drankje gaan halen bij het eveneens aan de Veemarktstraat gelegen Dudok.

“Zo’n open dag is goed voor de naamsbekendheid van Van de Ven”, zegt uitvoerder Colijn. “Door een kijkje in de keuken te geven, hopen we mensen bovendien te interesseren voor een baan in de bouw.” Zelf vindt hij in elke geval dat hij een prachtig vak heeft. “Als ik hier over dertig jaar loop, dan noem ik het nog steeds ‘mijn gebouw’.”
 

Quote van de Maand

"The things we design will end up designing us"

Relevante websites

Clustergebouw DePLINT
Poppodium 013
Gallerie SEA Foundation
Clustergebouw VillaMedia
Broedplaats Duvelhok
Stadsbrasserie Dudok
Muziekcafé Extase
Theater MIDI
Talentencentrum R-Newt
top

Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

  • EFRO
  • OP-Zuid
  • Rijk
  • Provincie Noord-Brabant