Logo VMK, voor facebookimplementaties

Welkom!

Welkom op de website van het Veemarktkwartier, stadszone voor creatie en innovatie.Hier vindt u nieuws over activiteiten en ontwikkelingen in het gebied.

Klik hier voor de laatste stand van zaken rondom de gebiedsontwikkeling in het Veemarktkwartier.

Featured Nieuwsbericht

Energieke start bouw DePLINT en Avec

02-03-2015 14:00

Met graffiti markeerden bestuurders en ondernemers vrijdag 27 januari 2015 het begin van de bouw van De Plint en kantoorgebouw Avec in het Veemarktkwartier. Beide gebouwen gaan in de zomer plaats bieden aan circa 120 werkplekken voor grote en kleine bedrijven in de creatief zakelijke dienstverlening.

Bij de bouwplaats in de Veemartstraat hadden twee graffitikunstenaars op grote panelen hun impressie gegeven van de nieuwe gebouwen en hun bewoners. Die kunstwerken werden gesigneerd door in plastic schort gestoken bestuurders: de Tilburgse wethouder Berend de Vries en provinciebestuurder Bert Pauli. Ook enkele ondernemers pakten een spuitbus om hun krabbel te zetten. Daarmee was de bouw officieel begonnen!

In stadsbrasserie Dudok werd de openingshandeling voortgezet door Bert Pauli. Met een druk op de knop startte hij een filmpje waarin ondernemers van het Veemarktkwartier over zichzelf vertellen en hoe ze elkaar kunnen versterken.

Wat tijdens de borrel na het officiële gedeelte opviel was de positieve energie die er nu al in het Veemarktkwartier hangt. Iedereen is nieuwsgierig naar elkaar. Iedereen heeft zin om straks aan de slag te gaan en samen te lunchen in de binnenstad.

Wil je meer weten over De Plint en de opening? Kijk dan op de website van DePlint.
 

Gezocht: creatieve oplossingen voor mondiale kwesties

20-05-2015 09:49

Voor de derde keer presenteert het europees centrum voor creatieve economie (ecce) de N.I.C.E. Award. Thema dit jaar is ‘Solving the World’s Major Challenges – a call voor innovations’. (Onderzoeks)projecten en politieke strategieën die op vernieuwende wijze de strijd aangaan met ingewikkelde mondiale problemen, komen in aanmerking voor de prijs. Inzendingen moeten binnenzijn voor 1 juli.

N.I.C.E. staat voor Network for Innovations in Culture and Creativity in Europe en is opgericht in 2013. De uitreiking van de N.I.C.E. award vindt plaats tijdens het Forum d’Avignon Ruhr op 22 en 23 september in het Duitse Essen. Het Forum is een Frans-Duits samenwerkingsverband dat een culturele bijdrage wil leveren aan toekomstgericht beleid.

Bijdragen uit de creatieve sector
Ecce is op zoek naar vernieuwende (onderzoeks)projecten en politieke strategieën uit de culturele en creatieve sector. Criterium is dat ze een antwoord proberen te vinden op ingewikkelde mondiale vraagstukken. Daarbij gaat de voorkeur uit naar digitale innovaties. Welkom zijn inzendingen van kunstenaars, bedrijven, non-profit organisaties, overheden, individuele onderzoekers of onderzoeksinstituten uit alle Europese (kandidaat)lidstaten.

Voor de winnende projecten is in totaal 20.000 euro beschikbaar. Een selectie van 15 inzendingen zal op 22 september worden gepresenteerd op de N.I.C.E. tentoonstelling. De volgende dag worden de prijzen uitgereikt.
 

Quote van de Maand

"Ads are the cave art of the 20th century"

Relevante websites

Clustergebouw DePLINT
Poppodium 013
Gallerie SEA Foundation
Clustergebouw VillaMedia
Broedplaats Duvelhok
Stadsbrasserie Dudok
Muziekcafé Extase
Theater MIDI
Talentencentrum R-Newt
top

Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

  • EFRO
  • OP-Zuid
  • Rijk
  • Provincie Noord-Brabant