Logo VMK, voor facebookimplementaties

Mobile Unit steelt de (Road)show in Eeklo

Op 18, 19 en 20 oktober streek de Mobile Unit neer in het centrum van het Belgische Eeklo, het hart van het Oost-Vlaamse Meetjesland. Het meereizende team van VMK-ondernemers adviseerde vanuit deze mobiele werkplek ondernemers uit de regio over innovatie in de toeristische industrie.

De Mobile Unit, een opvallende futuristische kubus, tourt momenteel met een internationale Roadshow langs partners van Studio VMK in het kader van het Europese project Collabor8. De Mobile Unit was een in het oog springende verschijning midden op de historische markt in Eeklo. Het VMK-team bood er haar creativiteit, digitale vaardigheden en kunde kosteloos aan. “Zeer interessant om frisse ideeën te krijgen uit totaal andere werelden” aldus Piet Notteboom, werkzaam bij Plattelandscentrum Meetjesland. “De ideeën die tijdens de business consults naar voren kwamen, waren soms onverwacht, maar zorgden daarmee wel voor een verandering in onze soms toch wat bescheiden mentaliteit”, vertelt Tony Mathieu van de Bierkamer in Maldegem. De Vlaamse zender AVS besteedde aandacht aan de Mobile Unit in haar nieuwsprogramma. Bekijk onderaan dit bericht het fragment.

Toerisme Oost-Vlaanderen heeft zorg gedragen voor een warm onthaal van de Tilburgse delegatie. Tijdens een rondrit door het gebied maakten de Tilburgers kennis met al het moois dat dit relatief onbekende gebied te bieden heeft. De ondernemers in de toeristische branche ter plekke hebben echter vaak nog de nodige vragen over conceptvorming, marketing, promotie en het gebruik van technologie. De creatieve branche uit Tilburg heeft gezorgd voor een duwtje in de goede richting. De partner ter plekke zorgde ‘s avonds voor een sessie creatief tafelen, waarbij op bourgondische wijze gezamenlijk werd gedineerd en gebrainstormd.

Op naar Wales
De volgende Roadshow vindt plaats op 1,2, en 3 november bij de Collabor8-partners in Wales. Het VMK-team zal hier wederom op opvallende wijze Tilburg vertegenwoordigen en zorgdragen voor kennisoverdracht en innovatie. Het aanbieden van een gratis programma is mogelijk door subsidie van de Europese Unie, gemeente Tilburg en Midpoint Brabant.
 

Quote van de Maand

"Imagination is more important than knowledge" (Albert Einstein)

Relevante websites

Clustergebouw DePLINT
Poppodium 013
Kunstprojecten SEA Foundation
Clustergebouw VillaMedia
Broedplaats Duvelhok
Stadsbrasserie Dudok
Muziekcafé Extase
Theater MIDI
Talentencentrum R-Newt
ICT cluster Faxx 2.0
Creatief cluster Carré
top

Het Veemarktkwartier is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Rijk, de provincie Noord-Brabant en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling in het kader van OP-Zuid.

  • EFRO
  • OP-Zuid
  • Rijk
  • Provincie Noord-Brabant